itulau_ulu_bg

Tala Fou

O le Tokyo Electric Power ua fuafua se tauofoga fa'atasi mo Toshiba

Tokyo Electric PowerCo., le kamupani tele a Iapani, o loʻo mafaufau e auai i se faʻalapotopotoga lagolago a le malo e tauofo mo le kamupani semiconductor Toshiba corp.

O le so'otaga ua fa'ailoa mai na fa'atūina e Japan Investment Corp, o se vaega o Tupe Teufaafaigaluega o lo'o lagolagoina e le malo, ma JapanIndustrial Partners, o se fa'aputugatupe tumaoti a Iapani.O le JIC ma le JIP na fai se so’otaga ona e le’i lava a latou tupe.

O sea Iapani a Tepco na pa'ū 6.58% e pei o le taimi faʻasalalau Aso Lulu i luga o tala fou.E foliga mai o lo'o popole le maketi i le a'afiaga e ono fa'atupuina i tupe a Tepco.

"E le moni lenei mea," o le tala lea a le failauga a Tepco Ryo Terada i le au tusitala.Na taʻua e Toshiba o le a le faʻaalia se faʻamatalaga e uiga i tagata tauofo poʻo auiliiliga o latou talosaga.

Na taʻua e Toshiba i le masina na teʻa nei na ia mauaina ai le 10 o tupe teufaafaigaluega, e aofia ai le valu o ofo e le faʻamaonia, faʻatasi ai ma fuafuaga faʻavae ma fefaʻatauaʻiga faʻapisinisi.KKR, Blackstone Group lp, Bain Capital, Brookfield Asset Management, MBK Partners, Apollo Global Management ma le CVC Capital o loʻo i ai i le au faʻatau mo Toshiba, e tusa ai ma tagata masani i le mataupu.

O faʻafitauli tau tupe ma pulega ua faʻalavelaveina le 146 tausaga le matutua o pisinisi talu mai le 2015. Ia Novema 2021, na faʻasalalau ai e Toshiba se fuafuaga e vaevae lana pisinisi i ni kamupani eseese se tolu, ma toe iloilo le fuafuaga e vaeluaina i le lua ia Fepuari 2022. Ae i se tulaga tulaga ese fonotaga tele ia Mati, na palota ai le au fai sea e tetee i le fuafuaga a le pulega e vaevae Toshiba i le lua.Ua mafaufau Toshiba e ave le kamupani tumaoti ina ua teena e le au fai sea le vaeluaga ma faatuina se komiti faapitoa ia Aperila e saili fautuaga.

O le auai o tupe i totonu o le atunuu o loʻo vaʻaia o se ki i le manumalo i le faʻatagaga a le malo mo se tauofoga mo Toshiba, ona o nisi o ana pisinisi autu - e aofia ai mea tau puipuiga ma malosiaga faaniukilia - ua vaʻaia e taua tele mo Iapani.


Taimi meli: Iul-06-2022