itulau_ulu_bg

Tala Fou

Ua talosaga le malo o Iapani i tokyoites e sefe le eletise i le lotolotoi o le malosi o le eletise i le tele o atunuu

Na aafia Tokyo i se galu vevela ia Iuni.O le vevela i le totonugalemu o Tokyo talu ai nei na aʻe i luga ole 36 tikeri Celsius, aʻo Isaki, i matu i sisifo o le laumua, na paʻu i le 40.2 tikeri Celsius, o le maualuga maualuga na faʻamauina ia Iuni i Iapani talu ona amata faʻamaumauga.

O le vevela ua mafua ai le faʻateleina o le manaʻoga mo le eletise, faʻaleagaina ai le eletise.Tokyo Electric Power area mo ni nai aso na tuʻuina atu se lapataiga o le le lava o le eletise.

Fai mai le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaʻatauaʻiga ma Alamanuia, e ui o loʻo taumafai le au faʻatau eletise e faʻateleina le sapalai, e le o mautinoa le tulaga pe a oʻo i luga le vevela."Afai o loʻo faʻaauau pea le faʻateleina o manaʻoga pe iai se faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le faʻaagaaga fua, lea e atagia mai ai le malosi o le eletise, o le a pa'ū i lalo ole manaʻoga maualalo ole 3 pasene," o le tala lea.

Na unaʻia e le malo tagata i Tokyo ma nofoaga lata ane e tape moli le manaʻomia i le va o le 3 i le afiafi ma le 6 i le afiafi, pe a maualuga le manaʻoga.Na lapataia foi tagata ina ia faaaoga le ea malulu "talafeagai" e aloese ai mai le vevela.

Fai mai tala a le aufaasālalau e 37 miliona tagata, pe toeitiiti atoa le 30 pasene o le faitau aofaʻi, o le a aʻafia i faiga faʻalavelave.I le faaopoopo atu i le pulega a Tepco, o Hokkaido ma le itu i matu sasaʻe o Iapani e ono tuʻuina atu foi faʻasalalauga eletise.

"O le a luʻitauina i matou i le maualuga o le vevela i lenei taumafanafana, faʻamolemole felagolagomai ma faʻasaoina le malosi i le tele e mafai ai."Na taʻua e Kanu Ogawa, o se ofisa o faiga faʻavae eletise i le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaʻatauaʻiga ma Alamanuia, e manaʻomia e tagata ona masani i le vevela pe a uma le vaitau timuga.E tatau foi ona latou nofouta i le faateleina o le lamatiaga o le vevela ma aveese matapulepule pe a i fafo.vaega-00109-2618


Taimi meli: Iul-05-2022