itulau_ulu_bg

Tala Fou

Ala o faasalalauga a Iapani: Na siitia le tau o le suauu, ma e 9 kamupani malosi tele i Iapani na mafatia i tupe gau

I le tulaga o le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, e iva o le sefulu pito i luga o Iapani pisinisi sapalai eletise na mafatia i tupe gau i le va o Aperila ma Setema, ma o le siisii ​​o tau o koale, kesi faanatura liquefied ma isi punaoa malosi na afaina ai nei pisinisi.

Na lipotia mai e faapea o le paʻu malosi o le yen ua afaina ai foi le pito i lalo o le alamanuia.

O loʻo lipotia mai e 8 mai le 10 kamupani faʻatau eletise o loʻo faʻamoemoeina o le a maua ni tupe gau e oʻo atu ia Mati 2023. O tupe gau a le Central Power Company ma Beilu Power Company e 130 piliona yen ma 90 piliona yen (100 yen e tusa ma le 4.9 yuan - o lenei. tusi i luga ole laiga).Tokyo Electric Powertek Company ma Kyushu Electric Powertek Company e leʻi tuʻuina atu faʻamatalaga tausaga atoa.

4

E tusa ai ma le lipoti, e ui o kamupani tetele o loʻo fuafua e faʻafetaui le faʻaleagaina o le siosiomaga o pisinisi e ala i le toe iloiloina o le gaosiga o le gaosiga ma le faʻaleleia atili o atinaʻe, o le tulaga o loʻo faʻamoemoe e tumau pea le leaga.

Ua lipotia mai e tusa ai ma le faiga o suiga o tau o suauu a Iapani, e mafai e pisinisi a Iapani ona pasi atu i luga o le tau o suauu i tagata faatau i totonu o se tapulaa.

Peita’i, ua fa’ailoa mai o le si’itia o tau talu ai nei ua sili atu i le tapula’a pito i luga, ua mafua ai ona tauave uma e kamupani e iva a latou lava tau.I TokyoKamupani Eletise Powertek, o ia tau o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 75 piliona yen i le tausaga atoa.

Ua lipotia mai ina ia mafai ona taulimaina lenei tulaga, TokyoKamupani Eletise Powertekma isi kamupani e lima o loo mafaufau e siitia le tau o le eletise o aiga i le tautotogo o le 2023 pe mulimuli ane, ae manaomia ai le faamaoniga a le malo.

 


Taimi meli: Nov-07-2022